Naselje Bucanje (Nerezine) in RAJSKI LOSINJ

 

Naselje Bucanje je bilo zgrajeno v 70-ih letih vendar se je s privatizacijo slika spremenila, naselje je prenovljeno in to velja tudi za naš apartma, kjer je vse, vključno z veliko, popolnoma novo teraso .
Sam apartma ima glavni prostor z kuhinjo (kjer se nahaja vse kar je potrebno za kuhanje, pečico, pomivalni stroj…), eno sobo, kjer je zakonska postelja in še eno s dvema ločenima posteljama , ter kopalnico s pralnim strojem. V glavnem prostoru je še raztegljiv kavč, vse skupaj meri 54 m2 in je primerno za 6 ljudi, skupaj s teraso in zunanjim delom pa kvadratura presega 100m2. Apartma ima tudi eno parkirno mesto zraven apartmaja.

Seveda ima apartma tudi klimo in televizijo in še veliko ostale dodatne opereme.

Pred apartmajem je kamnita miza, zraven nje velik vrt (ob katerem lahko pečete na žaru, ki je v shrambi pod stopnicami), najpomembnejša pa je trata, ki se nahaja okrog našega apartmaja, kjer je veliko prostora za ležalnike, ki se nahajajo v apartmaju. Vrt je velik in v senci, tako da se lahko na njem igrajo otroci. Lahko pa izbirate, če boste na soncu ali v senci saj je celotna jasa obkrožena z drevesi, oljkami in drugim sredozemskim rastjem.

Naš apartma ima v naselju Bucanje od vseh najboljšo lego. Odmaknjen je od ceste, pa tudi od radovednih pogledov, poleg tega ni noben izmed objektov spodaj, oddaljen vec kot minuto, kar v vrocih dneh ni nepomembno (izjema je le teniško igrišce, ki je še sto metrov naprej). Ker so vse okoli drevesa je tudi poleti apartma prijetno hladen, tako da je klimatska naprava le redko potrebna.

BUCANJE in njegova okolica

 

Za športnike je v Bucanju odlično poskrbljeno, saj imajo na razpolago igrišce za košarko (sredi borovega gozdička tik ob morju), igrišče za odbojko na mivki (deset metrov od vode), zraven je še eno igrišče za odbojko s trdo podlago, malo naprej pa  igrišče za tenis, zraven našega apartmaja pa so tudi mize za namizni tenisVse to je brezplačno, v našem apartmaju pa boste našli tudi žoge za nogomet, košarko, odbojko, loparje za namizni tenis in badminton.
Ob prijetnem barčku v borovem gozdičku je igrišce za mini golf, pa tudi igralnica z biljardi in ročnim nogometom ter kiosk, kjer imajo tudi slovenske časopise.

Naselje Bucanje

 

je znano po tem, da je predvsem v predsezoni in posezoni tarča družin z otroki, saj je ena plaža naravnost odlična za manjše otroke, po celem naselju pa so igralne površine, prilagojene za otroke.

Vsakdo lahko najde plažo za svoj okus saj so na razpolago betonska, kamnita ali peščena plažanudistom pa je namenjen celoten otok. Plaže so zelo urejene, morje pa je kristalno čisto in zato idealno za ljubitelje potapljanja, v Nerezinah, ki so oddaljene 10 minut hoje pa imajo tudi potapljaško šolo, podobno je tudi v krajih Veliki Lošinj in Mali Lošinj, za katere vam posredujemo nekaj povezav:

  1. Adriatic Divers, Mali Lošinj
  2. Ronilački centar Kreiner DIver

 

Do plaže imate od apartmaja približno minuto hoje, saj je morje v neposredni bližini.

Za ljubitelje žive glasbe in plesa je v sezoni prav tako poskrbljeno, izmenjujejo pa se razne skupine, ki igrajo mešano glasbo.
Za tiste, ki si želijo še vec zabave pa vozi čoln do Zrc na otoku Pagu.

Naselje je še posebej primerno za vse, ki imajo kakršnekoli težave z boleznimi dihalnih poti (sinusi, astma, bronhitis…) saj je zrak za naštete naravnost idealen, tudi sami smo apartma kupil iz tega razloga. Po poročanju tuje revije izpred nekaj let ima na celem svetu samo še neko avstralsko otočje tako dobro klimo. Več o tem si lahko preberete v knjigi o Lošinju, ki si jo lahko izposodite v knjižnici na recepciji, kjer imajo par sto knjig, v knjižnici pa redno skrbijo za nove knjige. Več informacij o zdravilnem otoku pa si lahko preberete tudi na tejle povezavi – Zdravilni otok Lošinj (Bučanje, Nerezine)

Zaradi tako ugodne klime so v mestu Veli Lošinj zgradili sanatorij za tovrstna obolenja, kamor so že od nekdaj prihajali bogati tujci. Do tega čudovitega starega mesta imate petnajst do dvajset minut vožnje, prav tako do Malega Lošinja, ki je navkljub imenu največje otoško mesto na Hrvaškem in nudi obilo zabave. Več o sami klimi, in pa mesti Veliki in Mali Lošinj si lahko preberete na tej naši povezavi.

Z nadaljno uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Več informacij

Zaradi optimalnega brskanja so aktivirani piškotki. Če nadaljujete brskanje po spletnem mestu sprejemate splošne pogoje piškotkov tega spletnega mesta.

Zapri